Whiting: Winnie Harlow nije kriva za incident sa kariranom zastavom

auto-motor-und-sport.de

Direktor svih trka objasnio je situaciju oko problema sa označavanjem kraja VN Kanade.

Poznati supermodel Winnie Harlow bio je pozvana da sa kariranom zastavom označi kraj trke za VN Kanade, ali je to ovoga puta uradila krug ranije nego što je bilo planirano. Bez obzira na ovu grešku, pravila su pravila, pa su rezultati trke bili merodavni u momentu kada je Harlow probitno označila kraj, odnosno krug ranije od zadate norme. Zbog toga Daniel Riccardo izgubio je najbrži krug u trci, kao i Kavinu Magnussenu se nije uračunalo preticanje nad Sergiom Perezom.

“Karirana zastava pokazana je krug ranije zbog loše komunikacija sa momkom koji je zadužen za označavanje početka i kraja trke. On je mislio da je to bio poslednji krugm, upitao je kontrolu trke da to potvrdi, oni su to učinili u omentu kada je on pitao i kada je poslednji krug krenuo. Zbog toga je zastava izbačena krug ranije, tako da to nema veze sa devojkom koja je bila tu. Nju ne treba kriviti.” kazao je Whiting.

Ovo nije prvi put da se takav incident desi. 2014. za vreme VN Kine redar je izbacio kariranu zastavu dva kruga ranije dok čuveni fudbaler Pele nije ni mahao zastavom za vreme VN Brazila 2002. godine.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar