Vozači Red Bulla najbrži na prva dva treninga

Daniel Ricciardo je ostvario najbolje vreme na prvoj sesiji, dok je njegov timski kolega Max Verstappen bio najbolji na drugoj.

Prvi trening

Ricciardo će nakon vanrednih promena elemenata motora startovati VN Nemačke sa začelja, ali je jutros pokazao dobar tempo kada je trening završio kao prvi ispred Lewisa Hamiltona sa vremenom 1m13.525. Hamilton je kasnio 15 minuta na početak treninga, a njegov timski kolega Bottas je bio tek peti nakon potpisivanja novog ugovora sa Mercedesom.
Na treningu nije bilo previše incidenata. Najveća drama je viđena kada je Giovanazziju, koji je u Sauberu menjao Ericssona, sa bolida odleteo poklopac motora.
Tokom jednog dela treninga, Verstappen i Raikkonen su imali identično vreme na vrhu, ali ih je onda nadmašio Ricciardo za pola sekunde. Nakon što se zagrejao, najbolje vreme je popravio Hamilton, a njega je samo na trenutak nadmašio Max Verstappen na mekim gumama. Ricciardo je u samom finišu postavio najbolje vreme treninga i to za svega četiri hiljaditinke.

Drugi trening

Max Verstappen je na drugom treningu postavio novi rekord staze sa vremenom 1m13.085s i bio je brži od dvojica iz Mercedesa.
Početak sesije je pripao Vettelju koji je držao prvo mesto sa relativno velikom prednošću, ali su njegovi glavni rivali tek kasnije počeli da izlaze na stazu.
Verstappenov drugi pokušaj na mekoj gumi je bio dovoljan da se nađe ispred oba mercedesa koja su u međuvremenu preuzela prve dve pozicije, a Red Bull je u poslednjih pola sata odlučio da Ricciarda ne šalje na stazu i fokusira se na podešavanja za trku s obzirom na kaznu koja ga čeka u trci.
Vettel je bio prvi koji me montirao ultra-meke gume, ali je on pronašao svega tri desetinke u odnosu na vreme na srednje-tvrdoj komponenti, najverovatnije usled visokih temperatura. Raikkonen je pravio greške, pa njegova prava forma još nije poznata, a Merrcedesi su to iskoristili da povrate prve dve pozicije, a usput su i oborili rekord staze. Njih je potom nadmašio Verstappen uz novi rekord staze, a Holanđanin je kasnije prijavio probleme sa Menjačem zbog čega je ostatak sesije prosedeo u garaži.

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar