Vettel ubedljivo došao do pol policije u Nemačkoj

Ferrari je prikazao izuzetan tempo u kvalifikacijama što je omogućilo Vettelu da dođe do ključne pol-pozicije nakon što je Hamilton morao da odustane na kraju Q1.

Padavine su stale između trećeg treninga i kvalifikacija i pored ranijih najava da bi kvalifikaciona sesija trebala da se vozi u kišnim uslovima.
Odmah na početku su skoro svi izašli na stazu, a u garažama su ostali samo vozači Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla.
Prvi deo kvalifikacija je na kraju pripao Kimiju Raikkonenu koji je sa krugom 1m12.505s bio tri stotine brži od Vettela, dok su Bottas i Hamilton bili pola sekunde sporiji.
U samom finišu Q2 je viđena drama sa Lewisom Hamiltonu. Njemu je od jednom otkazao menjač i on nije uspeo da se vrati u boks i to je ujedno bio kraj kvalifikacija za njega.
U finalnoj borbi za Q2, najlošija vremena su imali Ocon, Gasly, Hartley, Stroll i Vandoorne, koji je isto imao tehnički problem.
Drugi deo kvalifikacija je počeo dobrim krugom Bottasa od 1m12.152s, a odličan je bio i Grosjean koji je zaostajao samo tri desetinke.
Q2 je sedam minuta pre kraja prekinut nakon što je Ericsson imao manje izletanje kojim je naneo dosta šljunka na stazu. Njegovo izletanje je poremetilo vozače Ferrarija koji su bili na putu da ga nadmaše, ali su u trećem sektoru morali da uspore zbog Šveđanina. Pauza je trajala desetak minuta, a po nastavku je na stazu morao Verstappen koji je morao da prekine svoj krug na mekim gumama u trenutku prekida sesije. On je na kraju postavio drugo vreme, ali, kao i svi ostali, na ultra mekoj gumi.
Sebastian Vettel je imao potpunu kontrolu u trećem delu kvalifikacija. Na kraju je u svom drugom pokušaju vozio 1m11.212s što je bilo dve desetinke brže od Bottasa koji je u finišu izvukao fantastično vreme u poslednjem sektoru i obezbedio start ispred Kimija Raikkonena koji je ponovo grešio u odlučujućim momentima.
Verstappen je bio četvrti sa šest desetinki zaostatka, dok su vozači Haasa iskoristili odsustvo Ricciarda i Hamiltona i obezbedili sebi treći startni red. Iza Magnussena i Grosjeana su bili Hulkenberg i Sainz, dok je Leclerc bio deveti, a Perez deseti.

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar