Vettel najbrži na drugom danu testa u Barseloni

Vozač Ferrarija zabeležio je najbrži krug u veoma hladnoj stazi Katalunja.

Iako je već celu Evropu zahvatio hladni talas, današnja testiranja održala su se po ne baš najboljim uslovima. Temperatura staze bila je 12 stepeni a staze samo 4 stepena. Zbog toga timovi se nisu odlučili da tokom jutra previše testiraju a veća gužva bila je tokom popodneva kada su se vremenski uslovi poboljšali.

Valtteri Bottas bio najbrži tokom prvog dela testa, ali ga je na kraju dana Sebastian Vettel preteao na prvom mestu krugom od 1m19.673s i pored toga što je imao malo eksurziju u pesku, kada su ga redari uspešno vartili na stazu posle izletanja na drugoj krivini. Nemac je najbrže vreme postavio na mekim gumama dok je Bottas svoj krug ostvario na medijum pneumaticima.

Stoffel Vandoorne bio je treći a Belgijanac je pritom koristio hiper meki pneumatik, pa je zbog toga bio ispred Maxa Verstappena za samo jednu hiljaditinku. Holanđanin je tokom dana imao problema sa curenjem ulja. Carlos Sainz zauzeo je petu poziciju, dok je Pierrel Galsy nastavio produktivan dan sa Toro Rossom i Hondom. Williams je danas koristio Roberta Kubicu i Sergeya Sirotkina a ovaj par nalazio se ispred Estebana Ocona u Force Indiji.

Charles Leclerc bio je odgovoran za izazivanje crvene zastave jer se okrenuo na četvrtoj krivini ali je uspeo da okrene 80 krugova na stazi Katalunja. Ne baš najbolji dan imao je Kevin Magnussen koji je imao tri sekunde zaostaka za vodećim Vettelom.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar