Vettel: To što rivali kopiraju Ferrari je dobar znak

Ferrari Media Centre

Nemački vozač okarakterisao je ovu situaciju kao dobar znak za svoj tim.

Ferrari je ove godine za sada napravio najjači bolid u svojoj V6 eri, što je dovelo do situacije da se italijanski tim upusti u ravnopravnu borbu sa Mercedesom. Ova dva tima su se do polovine sezone vidno odvojila od drugih, gde je Ferrari ostao u borbi pa je Sebastian Vettel trenutno vodeći u šampionatu vozača.

“Činjenica je bila da u poslednjih nekoliko godina nismo imali najbolji auto i pored toga nismo bili najjači tim. Ipak, ove godine je sasvim druga priča, gde u svakom segmentu mi polako napredujemo. Mi smo doneli puno stvari, testirali dosta delova, gde su i ostali timovi kopirali naša rešenja. To je dobar znak za ovaj naš projekat pa sada tako moramo da nastavimo sa jakim radom. Bili smo konkurentni sa svakom stazi. Tačno je da je Mercedes bio malo ispred nas, ali mi smo uspeli da iskoristimo naše šanse.” izjavio je Sebastian Vettel.

Nemac trenutno ima 14 poena prednosti u odnosu na Lewisa Hamiltona i on je ubeđen da Ferrari ima resursa i sposobnosti da izdrži borbu do kraja.

“Tim je u mnogo boljoj formi ove godine i imamo potrebna sredstva da nastavimo ovim putem. Uveren sam da imamo prave ljude za ovaj posao. Znamo kako da napravimo jak bolid a ove sezone smo unapredili i motor.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar