Verstappen najbrži na otvaranju vikenda u Kanadi

Holanđanin je bio prilično ubedljiv ispred Lewisa Hamiltona i timskog kolege Daniela Ricciada.

Vozači McLarena su na početku sesije vodili glavnu reč. Alonso je bio na liderskoj poziciji ispred Ricciarda, a uskoro je na drugo mesto izbio njegov timski kolega Vandoorne. Poredak je ostao takav neko vreme pošto je sesija bila prekinuta na 25 minuta zbog problema koje je sa bolidom imao Hulkenberg. Nemac je iznenada izgubio menjač i zaustavio se na sred staze. Njegov motor je radio, ali je bio zaglavljen u leru. To je ujedno bio i kraj treninga za njega.
Nakon pauze, Mercedesi su krenuli silovito i na super-mekim gumama su nadmašili vreme koje je Alonso zabeležio na hiper-mekoj komponenti. Međutim, onda je Verstappen odgovorio sa novim najboljim vremenom koje je bilo pola sekunde brže, ali je i on bio na hiper-mekim gumama. Ricciardo je na istoj komponenti uspeo da se ugura između dva Mercedesa i zauzme treće mesto.
Ferrari je trening iskoristio za testiranje brojnih novih delova, a Vettel je u finišu sesije ostvario četvrto vreme na hiper-mekoj gumi.
Debitant Nicholas Latifi je imao razočaravajuću sesiju. Kanađanin, koji je zamenio Pereza u Force Indiji na prvom treningu, je bio ubedljivo najsporiji.
U poslednjih par minuta je viđen još jedan incident kada je Sirotkin udario u zid, ali njegov Williams nije bio ozbiljnije oštećen.

 

(Dsikusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar