Todt otkrio da je Schumacher sumnjao u sebe

Ferrari Media Centre

Nije bilo argumenata da je na jučerašnjoj manifestaciji o prijemu novih članova u FIA kuću slavih falio baš i Micahel Schumacher.

FIA je još juče u Parizu imenovala 33 vozača koja su oformila njihovu kuću slavnih među kojima se našlo i ime Michaela Schumachera. Nemca je na ovom događaju zastupala njegova portparolka Sabine Kehm, koja je izjavila da ništa više ne bi njega usrećilo kao što je prisustvo među ovim legendama.

“Ja sam samo laka zamena ove večeri. Svi znamo da bi Micahel voleo da bude ovde. On je imao najveće poštovanje prema svima u ovoj sobi. Osećao bi se dosta ponosnim.” kazala je Kehm.

Sa druge strane istog mišljenja bio je i Jean Todt, koji je spomenio svoje najdraže trenutke sa Schumacherom a jedan od njih bio mu je osvajanje prve titule sa Ferrarijem 2000. godine u Suzuki. Pritom, Todt je ispričao da je Micahel sumnjao u svoje sposobnosti posle ovog uspeha, pa je tako tražio od tadašnjeg šefa tima privatan test u Fjoranu.

“Dobro se sećam kada je vozio za Ferrari ali ću dve stvari samo da spomenem. 2000. posle 21. godinu Ferrari je postao šampion sa Micahelom. Odveo sam ga na podijum i rekao sam mu da naši životi više neće biti isti. Očito je da je tada u Suzuki bio moj najjači momenat u karijeri.”

“Još jedna stavr koji vam mogu reći, je momenat posle osvajanja ove titule. Michael, koji je bio dosta stidljiv me je pitao da li bi mu dozvolio da testira bolid u Fjoranu kako bi bio siguran da li je još u mogućnosti da vozi. On je uvek sumnjao, da li je bio dobar vozač ili ne. Uradio je svoj test i nije bio loš.” kazao je Todt.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar