Sauber planira da poveća broj zaposlenih u timu

Novi tehnički direktor tima ima velike planove kako bi što pre vratio ekipu na stare staze uspeha.

Od početka ove sezone švajcarski tim je jedan od najprijatnijih iznenađenja u šampionatu. Predvođeni odličnim Charlesom Leclercom i već sada iskusnim Marcussom Ericssonom, kao i uz veliku pomoć Ferrarija kroz brend Alfa Roema, tim iz Hinvila polako staje na noge zbog čega se njegovi planovi menjaju na bolje.

Simone Resta, koji je sada zadužen za tehnički razvoj tima, kaže da oni planiraju da uposle dodatne kadrove i stručnjake:

“Naši planovi su da se još više poboljšamo. Trenutno, kada je u pitanju brojno stanje ima nas oko 400 zaposlenih, ali naš plan je da se povećamo bar za jednu trećinu. Naš cilj je da se što više i brže raširimo. Trenutno radimo na maksimumu, ali želimo da se stalno poboljšamo. Videli smo na kojim poljima najviše zaostajemo, zbog čega želimo da ovu pauzu iskoristimo na najbolji mogući način.”

Resta se pridružio Sauberu u julu mesecu kada je stigao iz Ferrarija ali još uvek uči i upoznaje tim jer želi da zna koji je najbolji i najjednostvniji put do uspeha.

“Svako mesto je drugačije, i svakom mestu treba nešto novo. Želim da svojim iskustvom doprinesem timu i okruženju kako bi što brže rešili probleme. Ovde sam veoma kratko vreme. Trudim se da dam svoj maskimum i drago mi je što sam u ovakvom timu.”

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar