Ricciardo: U 2018. performanse su važnije od novca

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Mladi Australijanac izjavio je da će performanse bolida odlučiti o tome gde će voziti u daljoj budućnosti.

Daniel Ricciardo ima veliku želju da u bliskoj budućnosti vozi šampionski automobil a ovaj parametar biće presudan u odabiru novog ugovora i nastavka saradnje sa Red Bulolom. Australijanac se u Formuli 1 našao još od 2011. godine u kao deo Red Bullovog programa mladih vozača a već naredne sezone njegov ugovor sa ovim timom ističe, kao i da se on već neko vreme dovodi u vezu sa Mercedesom i Red Bullom.

Momak iz Perta još uvek nije produžio ugovor sa timom iz Milton Kinsa a naredna sezona biće jedna od ključnih u karijeri.

“Sledeća godina je velika za mene. Biće tu još drugih stvari bitnijih od vožnje. Znam šta želim, a performanse su mi bitnije od novca. Neću da žurim sa ovom odlukom i stvari mogu da traju sve koliko je potrebno. Ne želim da uradim nešto kako bi samo kazao da sam rešio problem. To će biti velika odluka za mene.” napisao je Ricciardo u svom blogu.

On je kao primer naveo Lewisa Hamiltona i njegov prlazak u Merecdes.

“Pogledajte Lewisa kada je potpisao ugovor sa Mercedesom, bio je u istim godinama kao i ja sada. On je i tada imao dobru karijeru ali od tada sve je krenulo na bolje. I ja planiram da ostanem u ovom sportu još dugo, pa tako moram da budem siguran gde želim svoj novi trogodišnji ugovor.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar