Ricciardo na kraju sezone prelazi iz Red Bulla u Renault

Za Australijanca se već neko vreme pisalo da je nezadovoljan statusom u timu koji sve više favorizuje Maxa Verstappena.

Njegov odlazak će verovatno stvoriti dodatnu tenziju između Francuskog proizvođača motora i Austrijske ekipe. Red Bull je pre nekog vremena objavio da od sledeće godine prelazi na Hodine motore, što bi mogao da bude još jedan od faktora koji su uticali na Ricciardovu odluku.
Australijanac je tokom VN Austrije navodno imao sastanak sa Dietrichom Mateschitzem, ali nije dobio garancije da će njegov tretman u timu biti jednako onom koji uživa Verstappen.
„Potpuno poštujemo Ricciardovu odluku da napusti Aston Martin Red Bull Racing i želimo mu sve najbolje u budućnosti. Želimo da mu se zahvalimo na trudu koji je uložio, a rezultat svega je 7 pobeda i 29 podijuma. Mi ćemo sada sagledati sve opcije pre nego što donesemo konačnu odluku o vozačkoj postavi za 2019“, izjavio je šef tima Christian Horner.
Malo nakon što je objavljeno da Australijanac napušta Red Bull, stiglo je saopštenje iz Ranualta koji je potvrdio njegov dolazak u tim i da će mu timski kolega biti Nico Hulkenberg. To znači da će u Red Bull gotovo izvesno preći Carlos Sainz, pa će tako tim iz Milton Kinsa kompletirati vozačku postavu koju je imao Toro Rosso u prvom delu 2016.
„Ovo je bila verovatno jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri. Ipak, verujem da je ovo dobar trenutak za novi izazov. Svestan sam da me čeka puno posla u Renaultu koji želi da se vrati u vrh, ali sam definitivno impresioniran napretkom koji su napravili u zadnje dve godine. Svaki put kada se Renault vraćaju u Formulu 1, na kraju su pobeđivali. Nadam se da ću im pomoći da se još jednom nađu na šampionskom putu.

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar