Restrikcije na polju budžeta počinju od 2019. godine?

Pored predloga dizajna novih pogonskih jedinica na sastanku u Parizu pomenuto je i uvođenje ograničenja budžetskih sredstava.

Glavni cilj sastanka koji je u utorak održan u Parizu bila je diskusija oko dizajna novih pogonskih jedinica ali je dotaknuta i tema smanjenja troškova i ograničenje budžeta timova. Ipak, ako se od 2021. u šampionatu uvedu novi agregati, to znači da će proizvođači morati da u narednim godinama rade na dva uporedna projekta pa samim tim i to povlači dodatna sredstva.

Kako prenosi Auto Motor und Sport, prvi navodi da bi budžet timova mogao biti oko 150 miliona evra a kasnije bi ta cifra mogla da spadne na 100 miliona što će itekako biti problem za Ferrari, Mercedes i Red Bull. Ipak, postoji predlog da se ovo ograničenje uvede u etapama a prve promene mogle bi da krenu već od 2019. godine. FIA bi za ove potrebe u svakom timu postavila svog čoveka koji bi se bavio kontrolisanjem troškova.

“Veliki” timovi bi za ove potrebe morali da postepeno smanje svoje osoblje kao i da drugačije sprovedu svoj razvojni program.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar