Red Bull neće sprečiti dogovor između McLarena i Renaulta

Red Bull ima pravo da uloži veto na eventualno snabdevanje McLarena Renaultovim motorima, ali Christian Horner kaže da njegov tim neće praviti problem.

Sve je više glasina da će McLaren uskoro ipak objaviti da se rastaje sa Hondom i da će sledeće godine umesto njihovih koristiti Renaultove agregate. Ova promena zavisi i od odluke Toro Rossa koji bi trebalo da pređe na Hondine motore. Ipak, nisu samo potezi Toro Rossa ti koji bi mogli da poremete McLarenove planove.
„Mi imamo pravo veta na odluku Renaulta koga će snabdevati motorima. Međutim, ako imamo situaciju gde se pravi klasična razmena snabdevačima motora, onda je sve jasno. To je nešto što je u našem ugovoru već deset godina kada Ron Dennis nije hteo da nam da Mercedesove motore. Teoretski, mi bi smo mogli da uložimo veto. Ali mi ne bi smo imali ništa protiv da McLaren dobije Renaultove agregate. Mislim da bi svi bili zadovoljni onim što bi potencijalno moglo da ispadne iz svega toga. Još jedan jak tim svakako ne bi bio loša stvar za sport“, izjavio je Horner.

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar