Red Bull neće rebrendirati Hondine motore

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Tim iz Milton Kinsa izjavio je da će u potpunosti iskorititi brend japanskog proizvođača.

Trenutno, Red Bull koristi Renaultove agregate koje u poslednje dve godine provlači kroz ime svog sponzora Tag-Heuera kao i da već u svom imenu tima ima i britanskog proizvođača automobila Aston Martina. Ali, nešto će se promeniti od naredne sezone.

Austrijski tim objavio je da prelazi na Hondine agregate od naredne godine, pa će tako u potpunosti iskoristiti njihov brend u svom imenu i na bolidu. Takođe, prvi čovek japanskog F1 odelenja Masahi Yamamoto izjavio je da njima ne smeta što će pored njih u imenu nalaziti i ime Aston Martina.

“Astin Martin je brend sportskih automobila, što se sa nama kosi jedino sa NSX modelom. Mi smo imali rasparvu na nivou upravnog odobra i oni ne misle da će to biti problem. To ja čak i zanimljivo. U Tokiju, smo potpisali ugovor sa novim dilerom za automobile i pogodinte ko je to … to je Aston Martin.” kazao je Yamamoto.

On je priznao da će rad sa Red Bullom činiti pravu privilegiju za sve njih, ali je pitanje da li će Red Bull-Honda mogći da odgovori pobedničkim zahtevu i suprostavi se Ferrariju i Merecdesu:

“Merecdes i Ferrari su još ispred nas. Svi znaju da Red Bull pravi najbolju šasiju i mi moramo da ih opremimo najboljim motorom. Sa njima možemo da pokažemo stvarno koliko možemo. Moramo da nastavimo još jače sa našim razvojem.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar