Raikkonen najbrži na prvom treningu za VN Rusije

Bottasa je na drugom mestu od Raikkonena delilo samo samo 0,045s.

Na supermekanim gumama, Kimi Rakkonen našao se ispred Valterija Bottasa ali i trećeplasiranog Hamiltona koji je zaostajao skoro šest desetinki za fincem. Međutim, Hamilton je nekoliko puta imao male ekskurzije van staze. Na četvrtom i petom mestu našli su se pre svega Max Verstappen pa Sebastian Vettel koji nije imao mogućnost da materjalizuje svoj leteći krug na supermekim gumama.
Daniel Ricciardo zauzeo je 6. mesto, a pratio ga je Perez. Za njima se našao i dvojac Williamsa Massa i Stroll.
Prvo najbrže vreme na relativno toploj stazi postavio je Bottas nakon 10 minuta od početka sesije.
Domaći vozač Sergey Sirotkin, koji je danas vozio umesto Hulkenberga, nije imao sreće – njegov Renault jednostavno nije mogao da se pokrene danas kako treba. On je završio sesiju odmah nakon izlaska iz boksa.
Nakon 25. minuta od početka sesije, Hamilton i Vettel su postavili najbrža vremena, najpre Hamilton a zatim Vettel.
Međutim, ubrzo je na prvo mesto izbio Bottas i to sa impresivnih 1,3s bržim vremenom od Vettela.
Na samo 25 minuta pre kraja, Esteban Ocon je izgubio poklopac motora na kočenju i to je prouzrokovalo crvenu zastavu. Nakon kraćeg prekida sesija je nastavljena.
Nakon nastavka Vettel je u krivini 13 napravio greški koja mu je pokvarila leteći krug i tako nije uspeo da popravi svoje vreme. Takođe je bio neuspešan i u drugom pokušaju kada se okrenuo u krivini 16 nakon preagresivnog prelaza preko ivičnjaka.
Trenutak kasnije Hamilton takođe greši i izbegava udarac u zid. On je takođe prvi “overio” novoinstaliranu prepreku na krivini 2 nakon pogrešnog kočenja.
Raikkonen je svoje najbrže vreme ujedno i najbolje za ovu sesiju postavio na 30 minuta pred kraj, koristeći super meke pneumatike.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar