Raikkonen najbrži na poslednjem danu testiranja u Barseloni

auto-motor-und-sport.de

Vozač Ferrarija zabeležio je najbolje vreme i tako zatvorio ovogodišnja zimska testiranja.

Kimi Raikkonen postavio je impresivan krug od 1m17.221s na hipermekim gumama. On je samo za nekoliko desetinki bio sporiji od nezvaničnog rekorda staze koje je juče postavio Sebastian Vettel. Pored toga, Finac je odradio i lepo distancu, jer je danas prešao 157 krugova.

Iza njega našao se i Fernando Alonso koji je jutros pretrpeo još jedan problem sa motorom. Naime, McLaren je zbog kvara morao da promeni turbo punjač na Renaultovom agregatu. Carlos Sainz je takođe imalo malih problema zbog kvara na menjaču, ali je na kraju došao da treće pozicije sa samo izvezenih 45 krugova. Daniel Riccirado je bio odmah iza, ali je u poslednjim momentima dana ostavrio vreme od 1m18.327s i tako došao do četvrtog mesta. Australijanac je danas okrenuo 92 kruga.

Valtteri Bottas je takođe danas imao priliku da vozi W09, koga je posle ručka preuzeo od Lewisa Hamiltona. Finčev krug od 1m18.825s je bio dovoljan samo za šesto mesto, dok je njegov timski kolega test završio na 11. poziciji. Na kraju, Mercedesovi vozaču su skupili lepo svotu od 201 krug. I Brendon Hartly je takođe imao priliku da se izvoza u Barseloni, jer je okrenuo dobrih 156 krugova sa svojim Torom Rossom. Sa druge strane mladi Charles Leclerc je rano platio danak neiskustvu jer je imao okretanje na 11. krivini zbog čega je završio u ogradi. I pored toga, mladi Modagašani odradeo je 75 krugova i zauzeo devetu poziciju.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar