Raikkonen najbrži na početku testiranja u Abu Dabiju

Finac je bio najbrži tokom prvog dana testiranja, na kojem timovi isprobavaju Pirellijeve gume za 2018.

Svaki tim je na raspolaganju imao 20 setova guma. Od toga, 12 je birao Pirelli dok su ostalih 8 birali timovi.
Sva pažnja danas je bila usmerena na Roberta Kubicu koji je po prvi put vozio ovogodišnji bolid Williamsa. On je prethodno dva puta testirao bolide iz 2014. a danas je vozio ravno 100 krugova, pre nego što je bolid ustupio Strollu.
Najbolje vreme dan je imao Raikkonen u Ferrariju sa krugom od 1m37.768s, tri desetinke brže od drugo plasiranog Ricciarda. Hamilton je bio treći nakon 136 voženih krugova i on je zaostao sedam desetinki za Raikkonenom.
Grosjean je vozio krug više od njega i završio je kao četvrti, dok je Stroll nakon svega 29 krugova bio peti.
Alonso je bio šesti nakon 115 krugova, ali je on u početnom delu sesije imao udes u krivini 19 kada je oštetio prednji desni deo bolida.
Hulkenberg je bio sedmi za Renault ispred mladog vozača Force Indije Nikete Mazepina, koji je prethodni put imao priliku da vozi bolid Indijskog tima na testu u Mađarskoj.
Kubica je bio deveti sa tri ipo sekunde zaostatka za Raikkonenom, dok je Sean Gelael bio deseti za Toro Rosso, ispred Ericssona u Sauberu i Turveyja u drugom McLarenu. McLarenu je danas dozvoljeno da koristi dva bolida pošto je njihov test sa Pirellijem u Brazilu otkazan iz bezbednosnih razloga.

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar