Problemi sa osiguranjem udaljavaju Kubicu od debija u Toro Rossu?

Polajk se u medijima navodi kao moguća zamena za Pierrea Gaslya na VN SAD.

Pierre Gasly dobio je priliku da debituje u Formuli 1, kada je na trkama u Maleziji i Japanu zamenio Danila Kvyata. Mladi Francuz je prema prvim ocenama dobro iskoristio svoju šansu, ali je njegova priča ostala nedovršena u japanskoj Super Formuli, gde je u prilici da se okiti šampionskom titulom.

Ipak, Red Bull je već za VN SAD pustio Carlosa Sainza u Renault a ujedno i objavio da će se u tim vratiti Danila Kvyata. Međutim, Honda je zatražila od svog budećeg partnera Red Bulla da vrati Gaslya u Super Formulu kako bi osvojio titulu, pa se tako otvorilo slobdono mesto u Toro Rossu. Za ovu poziciju konkuriše nekoliko vozača među kojim je i Robert Kubica zajedno sa Sebastienom Buemijem.

Kako prenosi Auto Motor und Sport, novi menadžment Poljaka koga sada zastupa Nico Rosberg isključio je jednokratki povratak Roberta Kubice u Formulu 1 jer bi to značilo veliku nadoknadu isplate za životno osiguranje koju je on dobio za trajnu nesposobnost za trkanje u Formulu 1. Ipak, Rosberg je dodao da potpuni povratak u šampionat bio bi isplativ za njega i njegovog klijenta.

Sa druge strane Kubica se spema da testira Williamsov bolid iz 2014. na testu u Silverstonu.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar