Postoje kupci za Force Indiju, određeni timovi prave problem

Force India Media

Tim iz Silverstona ušao je tokom vikenda u stečaj ali prema prvim navodima ima zainteresovanih strana za kupovinu.

Toto Wolff koji je jedan od kreditora ovog tima izjavio je da postoje ljudi sa “dubokim” džepovima koji su zainteresovani za kupovinu Force Indije:

“Postoje nekoliko potecijalnih kupaca, sa velikim budžetima, koji takođe znaju kako ovaj posao funkcioniše i šta je sve potrebno za funkcionisanje u Formuli 1. To je pozitivno za sve zapošljene kao i za Vijaya, koji je u poslednjih deset godina fantastično vodio tim. Moramo da mu odamo priznanje za to. On nije jedini vlasnik tima, ali ima najviše želje i mogućnosti da podrži tim. U prošlosti je uspevao da se izvuče iz ovakvih situacija, ali sada moramo da razumemo i ovaj trenutak. Sada je tim u stečajnom procesu i moramo da ispratimo proceduru i sačekamo konačan ishod.”

Ipak, kako AMuS piše, vlasnik Formule 1 Chase Carey želi da Force Indija nastavi da se takmiči ali tako da na kraju godine dobije predviđenu svotu novca za kontinuirano učešče u ovoj sezoni. Sa druge strane Renault, Williams i McLaren se ne slažu sa ovim predlogom, jer bi novi vlasnik morao da promeni ime i da ponovo registruje tim, što znači da gubi pravo na novac koji se na kraju sezone dobija od FOM-a.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar