Mercedes spremio potpuno novu pogonsku jedinicu za 2018.

Odelenje iz Briksforta u novu sezonu ućiće sa novim dizajnom svog motora.

Mercedes od uvođenja V6 agregata dominira Formulom 1, gde je do sada osvojio četiri vozačke i konstrukotorske titule. Ali, prošle sezone nemački tim je po prvi put za glavnog rivala imao vozača iz drugog tima, koji ih je terao da izvlače maksimum iz svojih performansi. Sa druge strane odelenje za motore iz Briksforta već godinama u nazad proizvodi odličan agregat, koji pruža mnogo bolje performanse a za to je najzaslužniji šef tima Andy Cowell.

“Dobili smo ideje kako da smanjimo gubitak u skoro svakoj oblasti pogosnke jedinice. Svaki put kada dizajnirate motor radite fazno ažuriranje koje ste stekli prilikom rada na prošlom modelu. Sada, kada prijavimo konfiguraciju agregata, to znači da smo odardili naš posao i sada možemo sa da učimo o agregatu ali nikakve veće promene nismo u mogućnosti da odradimo.”

“Da bi smo se osigurali, mi smo stekli neku određenu kulturu učenja, tako da sve to možemo da primenimo na sledeću generaciju motora. Tako smo mi izašli sa tonom ideja koje će nam doneti puno malih poboljšanja u najtežim oblastima. To je za nas najznačajnija stvar u raznim procesima frikcije i redukcije, otkrića novih materijala koje su nam otvorila nova polja u pogledu borbe sa pouzdanošću. Ponekad je i za sve nas to iznenađenje.” kazao je Cowell.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar