McLaren učiniće sve da zadrži Alonsa

McLaren Media Centre

Španac za ove dve i po godine provedene u McLarenu nije uspeo da zabeleži neki bolji rezultat.

Fernando Alonso izjavio je da još ne zna gde će nastaviti svoju karijeru, kao i da su sve opcije i dalje u igri. Vozač McLarena jasno čeka odluku svog tima o tome koje će motore koristiti naredne sezone, kako bi u septembru mogao da odluči o svojoj budućnosti. Tim iz Vokinga trenutno ima tesnu vezu sa svojim partnerom Hondom, a već je upitao Mercedes, Ferrari i Renault o mogućoj saradnji a prioritet McLarena je da zadrže Španca u svojim redovima.

“Ako mene pitate, ja bih voleo da zadržimo Fernanda Alonsa. Znam da ćemo se potruditi da sve učinimo kako bi on ostao, ali znamo šta i on zahteva. Mislim da je dobar momak i uvek sam lepo sarađivao sa njim.” kazao je Jonathan Neale.

On je dodao da tim još nije odlučio koje će motore koristiti naredne sezone.

“Poprilično sam ohrabren po pitanju McLarenove budućnosti. Puno toga se desilo u poslednjih 12 meseci. Već smo napravili korak napred. Mi već polako radimo na novom bolidu i zato su nam već sada potrebni neki odgovori. Naravno da je prvo pitanje motor i mi do septembra moramo da znamo šta da radimo. Nismo doneli još nikakvu odluku, puno razgovora vodimo sa Hondom kao i sa FIA-om i FOM-om.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar