McLaren: Sainz je na vrhu naše liste vozača

Renault Media Centre

Ako postane slobodan agent onda bi ovaj Španac mogao veoma lako da završi u Vokingu.

McLaren još nije potvrdio svoju vozačku postavu, jer izgleda postoji mogućnost da Fernando Alonso promeni sredinu ali i šampionat dok tim trenutno nije zadovoljan učinkom koji pruža Stoffel Vandoorne. Pošto je sa druge strane Daniel Ricciardo prelaskom iz Red Bulla u Renault potvrdio vozački par tima iz Enstona, Carlos Sainz trenutno ostaje bez angažmana na narednu godinu. Španac bi mogao da se vrati i krene da vozi u Red Bull ali za glavnog konkurenta ima Pierrea Gaslya koji se dobrim vožanja dokazao ove sezone. Ipak, nije ni tajna da je McLaren zagrizao da Sainza dovede u svoje redove.

“Mislim da je Carlos odličan vozač. Znamo da je on sada dostupan na tržištu, ali ne znamo kakva je tačna situacija između Renulta u Red Bulla u vezi sa njim. Zbog toga on je na vrhu naše liste vozača za narednu sezonu. Ako on bude slobodan i mi imamo upražnjeno mesto, nema razloga da ne sarađujemo.” kazao je šef tima Zak Brown.

Ova situacija uveliko će zavisti od odluke Fernanda Alonsa.

“Mi imamo dugoročne ugovore sa našim vozačima, ali tu su dogovori sa puno različitih varijanti. Želimo da donesemo odluku o vozačima kada budemo spremni. Verovatno će to biti slučaj posle letnje pauze. Još uvek radimo analizu svega koja bi bila najbolja vozačka kombinacija za McLaren. Stoffel je još uvek u našim planovima.” dodao je šef tima.

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar