McLaren: Renaultov motor je za jednu sekundu brži

Šef trkačkih operacija tima kazao je da će McLaren dobiti značajno ubrzanje.

Posle tri godine sa Hondom, britanski tim izgubio je svo stpljenje sa japanskim proizvođačem, zbog čega se odlučio da krene u novo partnerstvo sa Renaultom. Posle zaostatka od dve nedelje prema predviđenom rasporedu, Eric Boullier kazao je da njegov tim uspeo da uhvati korak sa vremenom:

“Hondin i Renaultov motor imaju razliku u konfiguraciji, zbog čega smo morali da redizajniramo zadnji deo bolida. Ipak, uspeli smo da nadoknadimo zaostak.”

Frnacuz je dodao da je saradnja sa kompanijom iz Vira Šatojona lakša, što posle teškog iskustva sa Hondom donosi pravo olakšanje.

“Ja sam insistirao da se nađem na prvom brifingu koji smo imali sa Renaultom.” rekao je Boullier. “Da budem tu za svaki slučaj ako nešto ne budu razumeli. Siguran sam da su obe strane srećne. Trebaće nam neko vreme da se adaptiramo ali za sada je još prerano da pričamo o tome. Mi nismo jednini tim i još ne znamo kako su se ostali spremili preko zime. Ali, kada smo uneli Renaultove podatke u naš simulator napravili smo veliki korak napred i to za jednu sekundu.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar