McLaren ozbiljno razmatra mogućnost ulaska u IndyCar i to sa Hondom

Zak Brown izjavio je da oni žele da se naredne godine takmiče u ovom američkom šampionatu.

Brown je prošle nedelje posetio Detroit gde je i održan sastanak organizacije IndyCara, posle čega je imao i susret sa Michaelom Andrettijem:

“Mi ozbiljno razmatramo ulazak u IndyCar. Već smo obavili neke razgovore. Kao što sam rekao mi ćemo gledati da se razvijamo i na ostalim poljima auto sporta jer McLaren ima veliku istoriju, ali ne želimo da ugrozimo našu budućnostu u Formuli 1. Sve razmatramo. Prvo mora da bude komercijalno zdrava sredina kako bi uklopili naš brend. Još nismo ništa završili, jer imamo obavezu da sve lepo razmotrimo i onda ćemo doneti odluku kako bi sve pripremili na narednu sezonu.”

U IndyCar trenutno postoje dva proizvođača motora, Chervolet i Honda. McLaren se sa japanskim proizvođačem rastao prošle godine na polju Formule 1 ali Zak Brown izjavio je kako nema ništa protiv da se opet sa njima ujedini u IndyCaru.

“Tamo imamo dva proizvođača agregata i oba rade odličan posao. Mi volimo da radimo sa Hondom. Oni prave dobre motore, pobedili su na dosta Indycar trka. Tako da nećemo imati problem da opet sarađujemo sa njima.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar