Leclerc najbrži na kišnom treningu na Hokenhajmu

Treći trening u Nemačkoj je bio potpuno poremećen zbog kiše koja je omela timove da izvrše adekvatnu pripremu za kvalifikacije.

Vozače je prema očekivanjima na početku treninga dočekala kiša i to je primoralo timove da potpuno promene svoj pristup, pošto je bilo najavljeno da kiša neće stati pre kvalifikacija.
Svi koji su izlazili na stazu su koristili komponentu za ekstremno vlažnu stazu, a prvo vreme smo videli tek nakon petnaest minuta, kada je Hulkenberg vozio 1m36.873s.
Nakon njega se na stazi našao i njegov timski kolega Carlos Sainz, ali se on izvrteo tokom svog brzog kruga pa se vratio u boks bez vremena. Nakon toga se kiša pojačala, pa je staza ostala prazna.
Pauza je trajala veoma dugo, a tek u poslednjih deset minuta smo imali priliku da ponovo vidimo nekoga na stazi. Prvo je Sirotkin ostvario drugo vreme sa sedam desetinki zaostatka za Hulkenbergom, dok su Ericsson i Leclerc bili jednu, odnosno dve sekunde iza.
Leclerc je potom preuzeo prvu poziciju sa krugom 1m36.447s.
Na samom kraju su na stazu izašli i neki od vozača iz najjačih timova, a Vettel je na trenutak preuzeo prvo mesto. Njega su ubrzo nadmašili Sirotkin i Ericsson, ali je najbolji krug u finišu vozio Leclerc koji je sa krugom 1m 34.577s završio trening na prvoj poziciji. Ericsson je kompletirao 1-2 finiš sa Sauber, a uza njih su sa vremenima bili još Sirotkin, Vettel, Gasly, Hartley, Hulkenberg, Raikkonen i Stroll.

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar