Honda: Naše performanse su veoma blizu kao kod Renaulta

Japanski proizvođač je izjavio da su njihove performanse sada znatno bolje.

Honda se od početka ponovnog dolska u šampionat dta muči sa svojim performansama i pouzdanošću i već puno zaostaje za Mercedesom i Ferrarijem koji imaju najbolje agregate na gridu. Još od trke u Bakuu, japanski proizvođač uveo je treću specifikaciju motora a Yusuke Hasegawa je verovao da će specifikacija sa oznakom 3.5 dosta smanjiti njihov zaostatk za Renaultom.

“Još od početka sezone mi konstantno unapređujemo pogonsku jedinicu, ne samo po pitanju performasni već i pouzdanosti. Od kada smo uveli specifikaciju 3.5 naše performanse su dosta izjednačene sa Renaultovim. Ne mogu da kažem da smo bolji od njih ali se naše stanje znatno popravilo.” kazao je Hasegawa.

Na pitanje novinara da li se sada Honda najviše približila svojim konkurentima, prvi čovek japanske kompanije je odgovorio:

“Mislim da da. Nismo tako blizu kao što smo to želeli ali naš zaostatk za ostalima je zanatno manji u odnosu na početku sezone. Mi spremamo isti dizajn agregata kao kod Renaulta, Ferrarija i Merecdesa, pa tako nema razloga zbog čega ne bi smo naredne godine imali slične performanse.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar