Hamilton najbrži pred početak kvalifikacija na Silvesrtonu

auto-motor-und-sport.de

Vozač Merecdesa imao je najbolje vreme na trećem treningu za VN Velike Britanije.

Odlično vreme čekalo je sve vozače pred početak trećeg treninga u Britaniji. Sunce i vedro nebo otvorili su prvu subotnju sesiju, pa je teko temperatura vazduha bila 23 a staze 39 stepeni.

Posle instalacionih krugova, prvo mereno vreme postavio je Max Verstappen (1m29.238s) koji je od ranog jutra prionuo na posao kako bi nadoknadio propušteno zbog jučerašnjeg kvara. Ferrarijevi vozači tako su takođe od samog starta krenuli sa radom, pa su tako izbili na vodeće pozicije, gde je Kimi Raikkonen preuzeo vodeće mesto svojim krugom od 1m27.607s.

Na 15 minuta od početka Brandon Hartley doživeo je teđak udes, kada je na kočenju izgubio prednji levi točak zbog loma vešanja. Vozač Toro Rossa je završio u zidu, bolid je teško oštećen ali je Hartley izašao nepovređen. Zbog toga na stazu je izbačena cvrena zastava.

Uklanjanje bolida i popravljanje ograde potrajalo je još dodatnih 15 minuta, posle čega je ponovo izbačena zelena zastava. Vozači Mercedesa i Ferrarija vratili su se sa mekim gumama, gde je Hmailton zabeležio vreme sporije za 94 hiljaditinke od onoga što je ranije postavio Kimi Raikkonen. Ipak, Britanac je bio nešto precizniji u drugom pokušaju, što mu je donelo prvo mesto – 1m27.442s.

U završnoj četvrtini treninga, vozači su nastavili da rade na simulaciji kvalifikacija, što je potvrdio Kimi Raikkonen novim najbržim krugom od 1m27.199s. Valtteri Bottas je uzvratio ali je za 0.165s bio sporiji od svog sunarodnika u Ferrariju. Raikkonen je odmah zatim popravio svoj rezultat na 1m26.815s ali je Lewis Hamilton odgovorio na pravi način i tako ponovo bio ispred Finca – 1m26.722s. Vozači Red Bulla po pitanju kvalifikacijonog tempa nisu mogli da pariraju Merecdesu i Ferrariju, pa su se tako odmah nalazili iza vodeće četvorke.

Do kraja treninga vozači su radili na završim podešavanjima za kvalifikacije, pa je tako Hamilton ostao na prvom mestu ispred Raikkonena i Bottasa. Vettel nije se pojavio na stazi pa tako nije odradio svoj drugi pokušaj simulacije kvalifikacija, što ga je ostavilo na četvrtoj poziciji. Iza njih nalazili su se vozači Red Bulla, Chalrels Leclerc imao je sedmu poziciju a do prvih deset dobacili su i Magnussen, Grosjean i Ericsson.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar