Hamilton najbrži na trećem treningu u Abu Dabiju

gpupdate.net/sutton

Vozač Merecdesa zabeležio je prvo mesto na poslednjem treningu u ovoj sezoni.

Toplo vreme dočekalo je sve vozače pred početak završnog treninga u ovoj sezoni. Temperatura vazduhabila je 25 a staze 43 stepena dok je duvao malo jači vetar koji bi mogao da pravi probleme pre svega u trećem sektoru.

Prvi krug na stazi na samom početku treninga postavio je Stoffel Vandoorne koji je stazu Jas Marina obišao za 1m41.103s. Ubrazo zatim vozači svoje bolide ubacuju u veću brzinu pa je tako Kimi Raikkonen bio najbrži sa vremenom od 1m38.999s. Ubrzo zatim na stazi su se našli i vozači Mercedesa koji su zauzeli prva dva mesta predvođenim Vlatteri Bottasom – 1m38.637s. Zatim je usledila i druga razmena krugova, pa je tako Lewis Hamilton poboljšao svoje vreme 1m38.159s.

Na polovini sesije izbačeno je stanje siguranosnog automobila jer na stazi uleteo jedan suncobran. Ovaj period trajao je veoma kratko pa je u sledećem naletu Finac u Ferrariju poboljšao krug i tako za samo 2 hiljaditinke bio brži od Britanca u Merecdesu. Ipak, Hamilton je uspeo da odgovorio na ove napade Kimi Raikkonena i tako otavio novi najbrži krug kojin je ikada viđen na ovoj stazi od 1m37.627s.

Do kraja sesije vozači su polako ispšrobavali svoje trkački tempo pa se nešto vremena nisu značajnije menjala.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar