Hamilton i Vettel razmenili najbrža vremena na Silverstonu

Britanac je jutros imao najbolje vreme u svom Mercedesu, dok je Nemac u Ferrariju imao odgovor u popodnevnoj sesiji.

Vettel ulazi u ovu trku sa bodom prednosti u odnosu na Hamiltona, a njegov najbolji krug na drugom treningu je iznosio 1m27.552s, što je bilo za nijansu sporije od onoga što je jutros ostvario Hamilton. Staza je na drugom treningu postala sporija, pa su samim tim izostala i bolja vremena.
Vozači Mercedesa su na pre podnevnom treningu bili na prve de pozicije i oni će gledati da poprave utisak na ovonedeljnoj trci nakon katastrofe koju su imali u Austriji.
Pobednik VN Austrije Max Verstapppen je imao frustrirajući dan. Na prvom treningu je morao da odustane nakon problema sa menjačem, dok je na drugom imao udes neposredno po početku sesije.
On nije bio jedini ko je danas imao problem sa menjačem, pošto preliminarni izveštaji govore da je Pierre Gasly imao sličan probleme u svom Toro Rossu.
Novi asfalt na stazi Silverston se našao na udaru kritike nekih vozača pošto je podloga dosta neravna.
Problema je bilo pre svega na prvom treningu.
Grosjean je imao jedno okretanje nakon koga je preleteo preko šljunka i udario u zaštitni zid. Šasija njegovog bolida je bila dosta oštećena i zbog toga nije učestvovao na drugom treningu.
Izletanje je imao i Kimi Raikkonen, ali je on nekako uspeo da kontroliše svoj Ferrari i vrati se bezbedno do boksa.
Fernando Alonso je takođe imao jedan veliki momenat kada je njegov bolid izgubio stabilnost u sred krivine, ali je i on uspeo da kontroliše situaciju.

Rezultati prvog treninga:

 

Rezultati drugog treninga:

 

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar