Hamilton: Biće tesno i ove sezone

auto-motor-und-sport.de

Aktuelni šampion sprema se za odbranu titule ali je najavio da će i ove godine imati pune ruke posla.

Lewis Hamilton polako se sprema za svoju 209. trku u šampionatu Formule 1, pa je tako u Melbrunu bio raspoložen za razgovor sa novinarima:

“Mi ove godine moramo da podignemo sve na veći nivo. Ako pogledate prošlu sezonu, Red Bull je na početku imao sekundu zaostatka za nama dok je nam je na poslednjoj trci bio za petama. Njihov razvoj tokom godine bio je izuzetan. U ovoj fazi godine svi timovi pokušavaju da smisle nešto novo kako bi uspešno startovali i napravili određenu prenost, što sa druge strane stvara veliki pritisak. Izgleda da je Red Bull ove godine uspeo da sve uradi kako treba, što se i videlo na testovima a takođe imaju i dva veoma dobra vozača. Onda, imamo Ferrari koji nam je prošle godine zadao dosta muka tako da njih već računam u ovoj borbi.”

Iako mnogi vide Mercedes na istom mestu kao i poslednje četiri godine, Lewis Hamilton trenutno ne deli isto mišljenje:

“Mislim da su svi radili na različitim stvarima tokom testiranja. Verujem da su Red Bull i Ferrari veoma bliski. I mi smo verovatno na istom nivou, možda ispred Red Bulla. Ipak, za VN Australije očekujemo neke nove delove tako da očekujem tesnu borbu.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar