Bottas: Mercedesov kvalifikacioni tempo još nije poznat

auto-motor-und-sport.de

Valtteri Bottas izjavio je da on i tim još ne znaju pravi tempo bolida po jednom krugu.

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas nisu uspeli da se na dosadašnjim testovima u Barseloni približe Sebstianu Vettelu, koji je na kraju postavio vreme brže za 1.3 sekunde. Nemački tim tvrdio je kako su oni više pažnje davali trkačkim simulacijama, ali da još nemaju pravi utisak o bolidu po pitanju kvalifikacionog tempa.

“Simulacije trkačkog tempa su veoma pozitivne. Mi mislimo da nismo baš jednu sekundu ispred svih, ali bar sve ide u pravom smeru. Lepo je voziti bolid i videti kako se gume lepo ponašaju. Imali smo prilike da probamo druge stvari i vidimo kako ceo sistem funkcioniše.. Za nas tempo po jednom krugu još nije poznat, ali mislim da ćemo i to da saznamo za par nedelja.” izjavio je Finac.

Bottas je dodao da su on i tim procenili da novi bolid nisu trebali da testiraju do kraja, pa su tako uveri da će se W09 dobro ponašati i u kvalifikacijama.

“Kada budemo znali da je sve u redu, kvalifikaciona podešavanja i sve oko toga pokazaće koliko smo brzi. Pokušavamo da sve testirano sprovedemo u delo, pokušavali smo sa različitim podešavanjima i tražili razlike. Melburn će pokazati sve.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar